IF Karlstad (1-0) Säffle SK

Ja matchen slutade 1-0 till Karlstad men jag tror att resultatet kommer att ändras. Det visade sig att Karlstad har spelat med en spelare som har tre gula kort och enligt tävlingsbestämmelserna skall man då avstå en match. Man får inte ens vistas i det tekniska området. Säffle hade en spelare avstängd men denne var inte med på matchen så jag kan bara gissa att Säffle kommer att tilldelas segern. Vi får se hur förbundet hanterar detta men reglerna är tydliga och jag kan inte hitta något undantag för lilla VM.

Uppdaterat 2020-11-02.

Pratade med en av tränarna för Säffle och frågade om matchen. Informationen jag fick var att förbundet hade ändrat reglerna dagen före finalen! Jag fick ingen klarhet i varför, det är ingen ny tävling utan den har funnits i flera år. Att ta ett sådant beslut dagen före finalen som man dessutom vet gynnar ett av lagen och inte informera om det på hemsidan måste vara unikt!

Denna situation resulterade i straff och gult kort.