FBK – SÄFFLE SK 2-10 (1-5)

Med Säffle ögon en väldigt rolig match att se även om det blev lite väl mycket mål. FBK försöker spela och flyttar boll bra från kant till kant i backlinjen och var i början av matchen farliga på deras högerkant ett flertal gånger. Men när målen trillar in så avtar naturligt vis motivationen och man orkar inte springa tillräckligt. Värmen gjorde säkert sitt till också då det var riktigt varmt och det var spelarna inte vana vid. Dommaren som gjorde en strålande match bröt även för vätskepaus i andra halvlek. Enligt Fogis hade FBK bara tolv spelare men jag såg minst fjorton stycken, tyvärr står det inte vilken spelare som har vilket nummer så jag kan inte sätta namn på bilderna de är med på.

Muhedin får till ett fint bakåtpass till Felix som här gör första målet! Notera även domaren i blått som gjorde en strålande insats. Nästan inget fult spel alls trotts att siffrorna blev lite väl stora när motivationen tröt för FBK.
FBK reducerar till 1-1 på en frispark men strax effteråt klipper Muhedin till på ett inlägg från Adam.
Adam gjorde 5 mål under matchen och var ständigt farlig framåt.
Albin fick stå lite för omarkerad på en hörna
och gjorde inget misstag utan nickade in bollen i mål. Fotografen däremot borde inte ha varit så lat utan ställt sig på andra sidan mål för att få en bättre bild.
Glidtacklingar är ofta sista utvägen när man inte hinner med
Ofta är de dessutom farliga när man går med dobbarna först
Det här var dock ett lysande exempel på hur man skall göra. Notera också den tejpade skon!
Säffle lyckades sätta press på FBKs spelare som ibland tappade bollen här passas dock bollen tryggt ut till ytterbacken.
Alexander ville inte stå still och hålla handen, maxlöpningar är roligare
Adam uppvaktad av två FBKare.
Anton gjorde bra ifrån sig och var svår att stoppa.
Fullt fokus på bollen
Dessvärre spelade inte Anton så länge, hörde något om en tå. Jag hoppas dock få se Anton i fler matcher.
Elias spelade ytterback stora delar av matchen men gick upp som yttermittfältare på slutet. Vid en frispark smög han upp och vinkade, passen kom och det var nära ett mål men FBKs målvakt stoppade ännu ett friläge.
Jack ägnade första halvlek och konditions och intervallträning på högerkanten men gick sedan in på innermitten. Här skottfintar han och lägger istället ett pass snett backåt.