Bengtsfors IF 0-4 Säffle SK

Träningsmatch mot Bengtsfors en väldigt fin fredag kväll. Säffle är det lag som håller bollen mest och som skapar mest farliga chanser. Skall vi vara ärliga så får inte Bengtsfors till så mycket farligt framåt alls och Säffles målvakter (man bytte i halvtid) hade inte svårt att hålla nollan. Nu har ju flera spelare gått från Bengtsfors till Säffle och så även tränaren så inte konstigt om Säffle förväntas vara det starkare laget. Men på bilderna nedan ser man en stor skilnnad i hur mycket spelare lagen väljer att ha i straffområdet på fasta situationer så som hörnor. Under första halvleken hade Säffle flera lyckade anfall på vänsterkanten, många av de inlägg som slogs hamnade av någon anledning på forward som vart felvänd. I de flesta fall så valde forwarden att vända för att skjuta men ofta hade mittfältet fyllt på så det hade varit möjligt att passa till rättvänd spelare för skott. Men tillslut får man in ett mål på en av dessa inlägg. Ytterligare ett mål blev till på en straff som många tyckte var fel/billig men domaren hade nog rätt. Med en kvart kvar på matchen byter Säffle först in Adam och sedan Felix som båda gör debut i laget, även Coulibaly byts in och han hade mycket spring i benen. Debutanterna fick bra stöd och det märks att man vill inkludera dem i laget.

Säffle har just slagit en hörna och det är riktigt trångt framför mål.
I kampen om bollen efter hörnan får Säffle en straff med sig effter denna incident. I verkligheten såg den billig ut men på bilden så ser det ut som domaren hade rätt.
Vattenpaus och Edin ger instruktioner, ja det var inte bara under vattenpausen man hörde Edin instruera spelare.
Säffles spelare fredar målvakten väl. Inte en Bengtsforsspelare i närheten.
Bengtsfors slår en hörna men har få spelare i straffområdet.
Felix gjorde sin debut i A-laget och syns här i sin första bollkontakt. Han har precis fått en passning från Börjesson och slår en passning in till Adam.
Adam som även han gjorde sin debut denna match förvaltar passningen utmärkt och placerar ett skott mellan försvararens ben
och in i mål.
Adam och Felix såg nöjda ut efter matchen.