Säffle SK 8-1 Forshaga/Ulfsby (P16)

Första matchen efter sommaruppehållet och det skulle visa sig att vädret skulle variera allt från strålande sol till en rejäl regnskur. Tanken var att man skulle spela på sporthällas B plan men gräset var så högt att det var tveksamt om man skulle se bollen, A planen var ledig och i bra skick så man enades om att spela där istället. Förra mötet mellan lagen slutade med seger för Forshaga/Ulfsby något som man från Säffles sida skyller på att man exprimeterade med sitt spelsystem. Om förlusten berode på det eller inte spelar egentligen ingen roll och om man inte vågar prova nytt så kommer man inte heller lära sig något. Denna gång var det inget expriment med spelsystem och sällan har jag sett så bra passningsspel från Säffles sida. Visst har det funkat bra att passa i backlinjen och upp till mittfältet och tillbaka och sedan instick till forwarad men nu lyckades man flera gånger passa sig fram betydligt mer kontrollerat. Efter matchen sa Säffles ledare att de hade pratat om just detta också. Forshaga/Ulfsby kom inte riktigt in i matchen utan Säffle gjorde mål efter 8, 10 och 13 minuter och det blev nog en för tung start, visserligen tryckte man in ett mål i 35:e minuten men oftast fick bortalagets forward kämpa ensam med Säffles försvar. Domaren fick se två lag som spelade inom regelboken och blåste inte sönder matchen, det var inte mycket att blåsa för helt enkelt.

Oscar i duell på mittfältet
Mio dribblar…
och slår inlägg…
och Felix nickar in i MÅL!
Oscar (Forshaga/Ulfsby) i löpduell med Felix
Alexander i löpduell, båda har bollen fixerad med blicken
Felix när göra mål men räddas av målvakten
Anton axel mot axel
Oscar gjorde en riktigt bra match och här tar han sig förbi Victor och lyckas precis hålla bollen kvar på planen.
Hugo i Forshaga/Ulfbys mål hade mycket att göra och gjorde en bra insatts. Han stoppade flera frilägen här plockar han dock ner ett inlägg. Varför Säffle fick till så många lägen är jag inte säker på men passningsspelet var stundtals riktigt bra.
Alexander flyyyyger. Nja det gör han ju inte men han får till en fin löpning genom motståndarens försvar.
instängd?
Fabian och Oscar i löpduell
Alexander med bollen ville ha straff effter denna tröjdragning från Oscar men det ville inte domaren. Bakom kameran får man inte alltid en korrekt bild av matchen men jag tror Oscar var bortalagets bästa spelare för dagen.
Säffles mittbackspar, Olle till vänster och Tim till höger i kamp mot Anton som ofta blev allt för ensam på topp.