Åldersstruktur i Herrjunior och Herrsenior för Säffle SK

Jag vet inte hur åldersfördelningen är i fotbollsförenigar men har reagerat på att Säffle tappat många yngre spelare. Klubben är relativt nystartad och förutsättningarna skilljer säkert från klubbar som inte har haft en sammanslagning.

Förra året hade klubben lag i division 3,4 och 6. I år har klubben lag i Division 2,4 och ett juniorlag. Om vi tittar på lagen i Säffle (förutom Säffle SK) så har vi inget annat lag över division 4, i Division 5 har vi Värmlandsbro, i divition 6 har vi Gillberga, Eskilsäter och Svanskog, i Division 7 har vi Värmlandsbro ungdomslag.

Tittar på närligande städer så har vi Grums, FBK och Hertzöga som spelar i Division 3. I Dalsland har vi Brålanda i Division 3, Mellerud, Åsebro, Ed, Viken och IFK Åmål i Division 4.

Åldersfördelningen ser ut enligt diagrammet nedan. Det är nog helt normalt att det är mest unga spelare men jag tycker att tappet är väldigt stort effter 18 år.

Om man som spelare vill spela så högt upp som möjligt i divisionerna som möjligt och bara tittar på Säffle så finns det idag inget bra lokalt alternativ, om man kan tänka sig att gå till närliggande komuner så finns det alternativ men vad jag vet är det inte många som tagit det steget. Vart tar spelarna vägen effter att de har blivit 19 år? slutar de med fotboll helt eller flyttar de till annan ort?