Säffle Sk 8-0 IFK Kristinehamn

Premieär i juniorserien och Kristinehamn stod för motståndet. Läget i Säffle före match var inte bra, flera hade skador och kunde inte spela alls eller kunde bara spela kortare tid. Andra hade spelat match dagen före och var rejält slitna. Minst sagt oroväckande att det redan så tidigt på säsongen finns dessa problem i laget. När matchen startar så övertygar Säffle redan från början men det tog 20 minuter till första målet. Målen fortsatte att komma och det var ingen tvekan om vilket lag som var bäst idag. Trotts att det blev 8 mål framåt är det i mina ögon framförallt backlinjen och innermittfältarna som skall ha stort beröm. Man spelade väldigt vuxet och låt verkligen bollen göra jobbet. Kristinehamn fick sällan eller alldrig till någon hög press och det fanns alltid passningsalternativ. Hela registret från att passa runt i backlinjen och spel på felvänd innermitt samt löpningar både på kanter och i mitten samt långbollar funkade idag. Stort beröm till tränarna som har lyckats få nästan hela laget att förstå att passningsspelet är nyckeln till ett bra och effektift spel!

Olle passar bollen vidare till Ryan, Säffle var duktiga på att flytta runt bollen och Kristinehamn fick springa mycket utan boll.
Hugo på väg upp på högerkanten
Tim bryter anfallarens försök
Bollen precis erövrad och vi ser hela backlinjen väl samlad. I andra halvlek lyft Säffle upp ytterbackarna allt oftare.
Ryan sätter bollhållaren under press.
Elias på väg upp på högerkanten.
Nickduell
Ryan i kamp om bollen Felix redo när bollen kommer
Stilstudie av Olle som skyddar bollen tillräckligt länge …
… för att Hafez skall hinna ut och skopa upp bollen