Säffle SK 1-1 FBK (lilla VM P16)

Ett normalt år hade lilla VM spelats på våren och det borde vara dags för final snart men inget är normalt längre. Detta skulle bli Säfles första match effter sommaruppehållet och FBK ville säkert ha revanch från förra matchen. Skador och resor gjorde att Säffles trupp var väldigt begränsad och man fick låna in spelare från yngre lag för att kunna spela match. Några 15 åringar gick det inte att få tag på så tre 14 åringar fick spela denna dag. Jag har sett dem spela förut och de är duktiga men har ibland en väldigt opolerad spelstil så en viss oro för onödiga gula/röda kort fanns. FBK tror jag inte hade samma lag som sist och det visade sig att de spelade riktigt bra, jag tyckte de var klart bättre i första halvlek. När jag går igenom mina bilder så ser jag att Säffle hade ett flertal chanser så de kanske inte var så dominanta på planen som jag tyckte. Andra halvlek upplevdes som lagen var mer jämna och Säffle bytte in de tre 14 åringarna en effter en. De är förvisso storväxta för att vara 14 men de fick ta i rejält för att stå upp mot FBKs spelare. Jag tycker de skötte sig riktigt bra och mina farhågor om att domaren skulle behöva använda sig av sina kort kom på skam. Jo han visade faktiskt det för en av FBKs spelare effter en duell men jag var allt för långt borta för att se varför. Det var mer kamp i andra halvlek men jag upplevde inte att något av lagen spelade direkt fult. Visst var det någon tröjdragning här och där och lite stångandes vid fasta situationer men få rejäla knuffar och inga kapningar. Alvin i FBK gör första målet effter vad jag tyckte ett fint passningsspel men tyvärr han jag inte med med kameran trotts att jag stod rätt. Effter femton minuter kvitterade Alexander för Säffle. Hörde flera av killarna tyckte att FBK spelat bättre fotboll än Säffle men sett till antalet riktiga målchancer var det nog jämt mellan lagen.

Jack har nästan kommit fri
försöker placera bollen
men Daniel i FBK målet lcykas få en fot på bollen och styr ut bollen till hörna.
Janko försöker frispela en lagkamrat men Elias får stopp på bollen
Arvid i Fbk och Tim i Säffle fullt fokuserade på bollen
Båda får träff på bollen
Janko hårt uppvaktad av Elias i FBKs vassaste målchans i första halvlek, Max står rätt och blockar bollen
Jack nära att rinna igenom på vänsterkanten under första halvlek
Arvid (FBK och Olle (Säffle) i nickduell om bollen, Emil (Säffle) ger understöd
Arvid får tydliga instruktioner från publiken vart inlägget skall placeras Tim stoppar dock detta försök
Jalil försöker vända upp på vänsterkanten
Janko(FBK) och Emil(Säffle) i löpduell om bollen
Alvin och Tim i duell
Hampus (FBK) i attack mot Säffle
Olle får dock stopp på Hampus.